23.1.2010

Tunnelmia tulevan levyn tiimoilta

Morjensta kaikille täältä lumen valkeasta lapista pitkästä aikaa. Vuodenvaihteen kiireet meni vihdoin menojansa ja nyt voi rauhassa keskittyä kotona olemiseen, uuden levyn kansitöihin ja muuhun levyn julkistamiseen liittyvään hässäkkään.

Biisien äänitykset ovat olleet valmiita jo reilun kuukauden päivät ja pikkuhiljaa viimeisiä miksauksia alkaa tippumaan tänne pohjoisenkin perukoille. Tämä aika on kutkuttavaa ja mielenkiintoista. Kappaleiden raakamiksaukset jo kuulostivat siltä, että nyt tulee hyvää jälkeä. Nyt kun vielä kaikki soittimet ja taustalaulut miksauksineen ovat pikkuhiljaa valmiita, niin voin kertoa että tulossa on erinomainen levy! Kun olen noita miksauksia kuunnellut, niin kieltämättä hymy tahtoo mennä naurun remakaksi. Niin makialta nuo kuulostaa. Tuskin maltan odottaa, että levy saadaan julkaistua ja tuntuu todella hyvältä jakaa teidän kanssanne toinen levyni, johon olen itsekin 100% tyytyväinen. Tarkemmasta julkaisuajankohdasta ilmoitetaan näillä sivuilla!

Ensimmäinen sinkkulohkaisu uudelta levyltäni on Vanha 100A ja se on Tero Ylisirkan ja allekirjoittaneen käsialaa. Sovituksista ja miksauksista vastaa puolestaan Juha Heikkilä. Vanha 100A julkaistaan 29. tammikuuta perjantaina. Seuraavalla viikolla sitä jo kannattaakin sitten radioilta toivoa! Vanha 100A on herättelevä nostalgiapläjäys ja se vie kuulijansa maalaistunnelmiin sekä legendaariseksi muodostuneen Datsun 100A:n kyytiin.

Datsun 100A

Datsun 100A

Tuleva Illaksi kotiin -albumini on kokoelma tarinoita. Lähtökohtana levyä tehdessä oli että kappaleisiin sisällytetään jokin mieleen jäävä tarina suomalaisesta arkielämästä. Niitä lillukanvarsia ja tähtivöitä kun kuuluu tuolla radioaalloilla olevan ihan nokko. Se että olenko onnistunut asiassa on sitten teidän harkinnassanne arvoisat uuden levyni kuuntelijat. Lisäksi olen halunnut levylleni kahdenlaista tarjottavaa. Radioille löytyy omat chlagerinsa, sekä keikoillani kävijöille omat tanssittavat rytminsä. Molemmat tyylit ovat minulle tärkeitä, eivätkä ne mielestäni sulje pois toisiaan, vaikka ne samalle levylle nyt laitetaankin. Kappaleet on pyritty kokoamaan sellaiseksi kokonaisuudeksi, että levy on siis tanssittava ja myös kuunteluun sopiva. Levyllä on ainakin puolenkymmentä kappaletta, joita olen keikoillanikin esittänyt. Hyvän palautteenne rohkaisemana olen ne nyt tälle uudelle levyllenikin koonnut.

Alun perin karsintaa levybiiseiksi käytiin kesällä -2009 yli 50 -kappaleesta, joista 40 oli Tero Ylisirkan ja minun vajaan vuoden sisällä tekemiä. Edessämme oli tuolloin hyvinkin positiivinen ongelma. Kappaleita oli enemmän kuin tarpeeksi. Tässä vaiheessa levyltä karsiutui paljon nimekkäidenkin säveltäjien ja sanoittajien tuotoksia. Raakkaus tehtiin alustavasti levy-yhtiöni Powerin Markku “Make” Hintsasen kanssa, joka on myös tämän levyn tuottaja. Viimeinen biisipalaveri käytiin minun, Juha Heikkilän (äänittäjä ja sovittaja) sekä Maken kanssa. Valmiiksi asti tekemistämme kappaleista vielä muutama tippui pois lopullisessa master -kuuntelussa. Täytyy vielä mainita, että osaa tällä levyllä olevista kappaleista tarjosimme hölmöyttämme Teron kanssa useille suomalaisille eturivin artisteille, jotka eivät niitä huolineet. Hyvä niin, koska olisi pian alkanut kaduttaa!!

Kaiken kaikkeaan näin Illaksi kotiin -levyni valmiiksi saattamisen loppuvaiheilla voin sanoa että levy on tehty alusta loppuun asti täydellä sydämellä. Toivottavasti ne lukemattomat valvotut yöt myös kuuluvat positiivisessa hengessä levyllä sekä antavat sinullekin jotain. Niin ja sittenhän se työ vasta alkaa kun pitäisi saada levyjä myydyksikin. Luotan kuitenkin levyn materiaaliin täysin!

Julkaisuajankohtaa mietimme levy-yhtiön kanssa täksi kevääksi ja siitä ilmoitamme tarkemmin näillä sivuilla heti kun päivä on tiedossa. Sitä ennen nauttikaa ensimmäisestä uuden levyni sinkkulohkaisusta, Vanhasta 100A:sta. Vanha 100A:n mediaflyerin voit nähdä TÄSTÄ ja kuunnella biisin näytteen vasemmalla esillä olevasta soittimesta.

Keikoillakin on käyty mukavilla reissuilla uusissa paikoissa etelässä. Satulinnassa, Pesäkalliolla, Kisarannassa, Valtatie 2:lla jne. Hienoja paikkoja, joissa tunnelma on ollut kyllä loistava. Usein noissa paikoissa on kaksi esiintyjää samana iltana ja tuttavuutta olemme päässeet tekemään mm. sellaisten orkesterien kanssa kuin Varjokuva, Souvarit, Syke, Pekkaniskan pojat jne. Mukavia heppuja kaikki tyynni ja tauoilla takahuoneessa ei ole tarvinnut möllötellä yksin meikäläisenkään. Takahuonetarjoilut ovat olleet kohdillaan. Sellaisissa paikoissa on hyvä meininki jo taloon saapuessa, kun pidetään hyvää huolta muusikoista. Ainoana miinuksena voi pitää pitkiä matkoja, mutta ne matkatkin unohtuvat kyllä kun keikat ovat hyviä ja yleisä on mukana kannustaen. Suuri Kiitos!

Biisivinkki
…Se oli Vanha 100A. Siinä me vain kahdestaan. Kahdentoista tuuman renkaat pyöri suuntaan parempaan… Vanha 100A, Jarkko Honkanen (säv. Tero Ylisirkka, san. Jarkko Honkanen – Tero Ylisirkka ja sov. Juha Heikkilä).

Jarkko Honkanen © 2022 | Kotisivut: Web-suunnittelu Pokis