15.7.2014

Kiitos yhteisestä matkasta!!

Elin useita elämäni hienoimpia hetkiä viimeisten muutaman kuukauden aikana. Tv -esiintymisiä ja muita iäksi mieleen painuvia asioita. Kokemusten määrä näin pienessä ajassa oli huikea. Lukuisia uusia ystäviä, naurua, onnen sekä pettymyksen kyyneleitä. Ne jännittyneet ja odottavat tunnelmat tangomatkan alussa vaihtuivat loppua kohden nautinnollisiksi elämyksiksi. Koen kasvaneeni noissa tunnemyrskyissä eheämmäksi ja vahvemmaksi laulajaksi, tulkitsijaksi ja esiintyjäksi. Viihdyttäjäksi. Toivon todella, että tekin saitte esiintymisistäni itsellenne jotakin. Tunnetiloja, ajatuksia ja kenties jopa voimaa.

Alkuperäinen tavoitteeni kilpailussa oli finaalipaikka ja sen saavutin. Tein ja annoin kaikkeni. Se työ minkä tein, riitti niin pitkälle kuin oli tarkoitettu. Kieltämättä kruunukin matkan aikana mielessäni siinteli. Vahvastikin. Mutta siihen se jäi. 0,3% toiselta kierrokselta, eli todennäköisesti muutama sata ääntä siitä, että olisin päässyt esittämään Juha Vainion sanoittamaa rakastamaani perinteisempää tangoa. Yksinäinen saarnipuu ja Soi maininki hiljainen olisivatkin olleet sitten jo omassa sävellajissani ja, ja… mutta kansa puhui ja pulinat pois 😉

Positiivisen palautteen määrä heti kilpailun päätyttyä yllätti minut totaalisesti. Usein toistuva viesti niissä on ollut, että yrittäisin ensi vuonna uudelleen. Haluan kuitenkin rehellisesti ilmoittaa kaikille nyt, että hyvin todennäköisesti en tule osallistumaan kilpailuun toistamiseen. En siksi, että olisin kokenut tangomatkallani jotain negatiivista, vaan siksi, että sain kilpailulta sen hyödyn ja kehittymisen kokemuksen mitä siltä alunperin lähdin tavoittelemaan. Suurin kunnia kylläkin jäi saavuttamatta, mutta sain silti haluamaani näkyvyyttä enemmän kuin osasin odottaa. Lopullinen päätös jättää yrittämättä uudelleen, pyynnöistä huolimatta, vaatii pitkän harkinnan ja varmuuden asiasta. Siksi teen lopullisen päätöksen vasta myöhemmin kun mieli on sees ja olo rauhoittunut. Matka jatkuu toistaiseksi toisenlaisten haasteiden merkeissä

Arvostan suuresti Auraviihteen, Seinäjoen Tangomarkkinoiden ja Ylen todella ammattimaista henkilökuntaa. Jokainen tietää paikkansa ja kaikki ovat sydämellänsä mukana, sekä laittavat itsensä silminnähden likoon positiivisesti. Ja jukupliut mitä porukkaa kaikki tyynni, huijja!! Kaikki on mietitty ja pureskeltu valmiiksi. Meidän kilpailijoiden oli niin helppo keskittyä omaan juttuumme. Ammattilaisia isolla sydämellä ovat he. Tähtien tekijät.
Tunsin myös Pohjoissuomalaisen ja lappilaisen median läsnäolon ja tuen tärkeäksi. Siitä oli paljon apua! Kiitos Yle – Lapin Radio, Yle – Radio Perämeri, Radio Kajaus, Radio Pooki, Lapin Kansa ja Uusi Rovaniemi henkilökuntineen monien muiden muassa. Toivon tehneeni meille lappilaisille kunniaa. Tunsin tämän matkan meidän kaikkien yhteiseksi. Vaikka se päättyikin näin, en silti ole pettynyt vaan onnellinen saavutetusta. Kiitos matkaseurasta!
Tangomatkatovereistani haluan kiittää tietysti kaikkia Kuningas- ja Kuningatarehdokkaita. Loistavia tyyppejä ja persoonia. Osa Teistä jää iäksi sydämeeni ystävinä. Osaan en ehtinyt valitettavasti kunnolla tutustua, mutta kaikista Teistä jää hyvä muisto. Nähdessämme tulemme varmasti muistelemaan kaikkea yhdessä koettua lämmöllä. Teemu, Leif, Mikko, Juha ja Jarno (melko velikultia). Maria, Piritta, Mervi, Satu, Mariam ja Raita. Kiitos!! Haluan kiittää myös arvon tuomaristoa arvokkaasta palautteestanne, kannustuksesta, haasteista ja mukana elämisestä kilpailun aikana.
Eritoten tahdon kiittää kaikkia tämän tangomatkan aikana tukeneita ja mukana eläneitä läheisiä. Oma perhe ja lähipiiri <3 Orkesterini Taigan Jätkät: Tero, Matias ja Risto, joista jokainen eli mukana mm. omalla osaamisellaan auttaen. Sukulaiset ja ystävät!
Sydämestäni suurena lämmöntunteena haluan antaa Teille faneilleni suuren Kiitokseni. Te jotka minua äänestitte ja olitte tukenani vaikeinakin hetkinä. Muistitte minua matkalla ja kannustitte. Tämä oli minulle iso juttu! Yhteinen tiemme jatkuu ja seuraamme liittyi nyt myös lisää ihmisiä. Pidetään toisistamme huoli 🙂 Nautitaan yhdessä tulevasta!! Ilman Teitä en saisi tehdä tätä työtä jota rakastan. Olette tärkeitä. Kiitos!
Ja ihan viimeiseksi haluan Onnitella Mariaa ja Teemua kruunuistanne. Teidän työnne alkaa nyt toden teolla. Uskon, että kannatte kruunujanne niihin kuuluvalla ylpeydellä ja nöyryydellä. Erinomaisina esimerkkeinä Teille ovat edelliset kuninkaalliset Heidi ja Kyösti. Nauttikaa joka hetkestä meidän muidenkin kilpailijoiden puolesta. Toivon kaikkea hyvää ja onnea tiellenne <3
Työ jatkuu ja laulu soi 😉
Nähdään keikoilla,

Jarkko

 

Jarkko Honkanen – Tango Maria (Tangomarkkinat, Finaali 2014)
http://youtu.be/N_a_t-S6i5g

Jarkko Honkanen – Jos jätät minut (Tangomarkkinat 2014, Finaalin karsinta)
https://www.youtube.com/watch?v=Vu46CzhSKCs

 

Jarkko Honkanen © 2022 | Kotisivut: Web-suunnittelu Pokis