14.4.2011

Kevättä rinnassa…

Tänään on hyvä olla, vaikka kevätromuska hieman vaivaakin. Tulin yöllä Ylläkseltä keikalta ja keskipäivän aikaan heräiltyäni näin ensimmäisen joutsenpariskunnan kotiterassiltani. Olivat palaamassa reissuiltaan hirveän metelin kanssa. Aurinko paistoi ja herääminen tuntui hienolta. Kesä ja lavat on ihan, ihan kohta…

Tapahtumarikkaat kuukaudet ovat vierähtäneet näköjään taas hurjaa vauhtia edellisestä blogimerkinnästä. Keikoilla on käyty jätkien kanssa siellä ja vähän täälläkin. Parhaiten tietysti mielessä ovat riemukkaat tunturikeikat vapautuneine tunnelmineen. Saariselällä Tunturihotelli ja Hotelli Laanihovi sekä Rukahovi ovat kyllä kokemisen arvoisia paikkoja keväällä! Ihmiset ovat jotenkin taas enemmän elossa tai oikeastaan paremminkin heränneet talviuniltaan. Olen huomannut jälleen, että tuttuja kasvoja on koko ajan enenemässä määrin keikoilla. Se on hieno juttu ja tekee keikoista kotikutoisempia ja helpompia tehdä!

Monotanssien taukotunnelmaa terassilla. Hotelli Laanihovi, Saariselkä, viikko 14.

Vakiintuneen miehistön kanssa juttu alkaa viimein toimia ja juna puksuttaa kohti sitä ikuista nousua. Viimeisen vajaan vuoden ajan, “koneen hieman yskiessä”,  jopa epätoivo oli hetken päällimmäinen olotila, mutta se oli kai välttämätöntä kehityksen aikaan saamiseksi. Vihdoinkin meillä on sitoutunut viiden hengen porukka tätä musiikin viitoittamaa tietä kulkemassa. Tuntuu hyvältä… asioilla on aina tapana järjestyä!

Jarkko Honkanen (laulu)
Tom Granath (piano, koskettimet ja laulu)
Tero Ylisirkka (basso ja laulu)
Juha-Matti Katajamäki (saksofoni, piano ja koskettimet)
Antti Ylikitti (rummut ja laulu)

Kaikkein parasta, varsinkin viimeisen vuoden aikana, on ollut Teidän kannustuksenne! Se on oikeasti tärkeää! Ilman sitä en ehkä olisi jatkanut uraani eteenpäin. Toki eihän tätä hommaa voisi poiskaan kokonaan heittää ja kaupparatsuksikaan en ala. Laulajan veri kun on aina lämmintä ja se virtaa vinhaa vauhtia vieden miestä aina kohti uutta esiintymislavaa. Toisaalta eihän sitä koskaan tiedä tuosta kaupparatsun hommasta, jos vaikka löytyy oikea myyntiartikkeli =))

Tulevana kesänä olisi tulossa jälleen kauppoihin uusi pitkäsoitto. Vääntöä tuottajasta kävin useampien tahojen kanssa ja pikkuhiljaa alkaa suunnitelmat olla reilassa. Biisipalavereiden jälkeen alkoi tapahtuakin. Huhtikuun lopussa alkaa ensimmäiset studiosessiot. Seuraava sinkku pitäisi tulla touko-kesäkuuksi tekemään jatketta nyt radioissa soivalle Mustat silmät -singlelle (kuuntele biisinäyte vasemmalla olevasta soittimesta). Pitkä matka vielä toki valmiiseen…

Valituista biiseistä voin kertoa sen verran että levyllä on omaa tuotantoa vain kahdessa kappaleessa. Muutama tärppicoveri ja omia keikkalemmikkejä. Hieno kasaus silti uusiakin biisejä tunnetuilta ja vähän tuntemattomiltakin biisintekijöiltä. Levyn linja on edelleen iskelmä- ja tanssipainoitteinen. Tempoltaan levy tulee olemaan huomattavasti hitaampi kuin kaksi edeltäjäänsä. Tunnetta, fiilistä ja me1n1nk1ä piisaa!! Tuskin maltan odottaa että pääsen studioon tunnelmoimaan biisejä purkkiin! Siinä se kevät keikkuen kulkee.

Kesän keikat ovat pääasiassa Etelä-Suomessa ja paikkoina on tuttuja ja uusia, legendaarisiakin tanssilavoja. Mukava päästä taas etelään kiertelemään. Odotettavissa on tapahtumarikas kesä. Käykäähän katsomassa keikat ja tulkaa paikalle kriittisellä korvalla ja silmällä tsekkaamaan balanssit tai sitten ihan vaan vaikka tanssaamaan ja pitämään hauskaa =))

Uutta levyä odotellessa kannattaa täydentää levyhyllyä edellisillä tuotoksilla:

Aurinkoa, terveyttä ja kaikkea hyvää kevääseen. Keikoilla nähdään!!

Biisivinkki:

…Minä kevättä pelkään. Suren lapsia toukokuun. Miten kestää sen riemun voi, joka lintujen parvissa taivaalla soi… Minä kevättä pelkään, Lasse Hoikka ja Souvarit (säv. Leo Siirtola, san. Leena Siirtola ja sov. Pauli Ruuskanen).

Jarkko Honkanen © 2022 | Kotisivut: Web-suunnittelu Pokis